Putini kaitse all olevale spordialale näidati rohelist tuld

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa judokoondis võitis Londoni OMilt viis medalit ja tšempione käis õnnitlemas ka Vladimir Putin. Riosse sõidab medaleid jahtima 11 venelasest judokat.
Venemaa judokoondis võitis Londoni OMilt viis medalit ja tšempione käis õnnitlemas ka Vladimir Putin. Riosse sõidab medaleid jahtima 11 venelasest judokat. Foto: SCANPIX

OLÜMPIA. Juba kümne päeva pärast algavate Rio olümpiamängude eel ootavad pingsalt oma saatust Venemaa sportlased, kelle pääs Brasiiliasse sõltub rahvusvahelistest spordialaliitudest. Pühapäevast alates on oma otsustest teatanud õige mitmed alaliidud ning venelased on saanud nii häid kui halbu uudiseid.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) pühapäeval langetatud otsuse järgi jäeti rahvusvaheliste alaliitude otsustada, kas suuremahulises riigi toetatud dopingukasutamises süüdistatud Venemaa sportlased lubatakse augustis toimuvatele olümpiamängudele või ei. Eilne päev tõi hea uudise Venemaa judokatele, kellele Rahvusvaheline Judoföderatsioon (IJF) näitas rohelist tuld. Reutersi vahendatud uudises toodi sealjuures välja asjaolu, et IJFi aupresident on Venemaa president Vladimir Putin, kes on rohkem tuntud küll suure jäähokifännina, kuid armastab väga ka judot. Putin on juba aastaid innukas judoharrastaja ja nüüdseks ka musta vöö omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles