DMACKi rehve lubatakse ka järgmisel hooajal autoralli MM-sarjas kasutada

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak kihutab sel hooajal DMACKi rehvidega.
Ott Tänak kihutab sel hooajal DMACKi rehvidega. Foto: SCANPIX

Autoralli WRC-sari on alates 2011. aastast võimaldanud erinevatel rehvitootjatel MM-sarjast osa võtta. Vahepeal kaaluti aga võimalust, et järgmisel hooajal peavad kõik tiimid kasutama ühe firma toodangut. Nüüd teatas Rahvusvahelise Autoliidu FIA rallidirektor Jarmo Mahonen, et järgmisel aastal kindlasti muudatust sisse ei viida, kuid seda võidakse teha 2018. aastal.

Enne 2011. aastat sõitsid WRC-sarjas kõik autod kolm hooaega järjest Pirelli rehvidega. Kuigi pärast reeglimuudatust on kõiki tehasemeeskondi varustanud Michelin, on sarjas oma toodanguga esindatud ka DMACK ja Pirelli, kirjutab Autosport.

Samas tunnistas Mahonen, et 2018. aastal võidakse siiski taas ühe tootja poole pöörduda. «See on alati üks võimalustest,» sõnas ta.

Ühe tootja eeliseks oleks Mahoneni sõnul suuremad investeeringud. «Kui Pirelli oli WRC-sarja varustajaks, siis käis sellega kaasas ka finantspool,» sõnas ta. «Peame olukorda arutama, kuid järgmiseks hooajaks muudatusi ei tule.»

Michelini ja DMACKi esindajad kohtuvad sel nädalal Mahoneniga Soome rallil ja arutavad edasist tulevikku. «Näeme Micheliniga asju sarnaselt. Vaid üks tootja ei oleks tulevikuks hea lahendus,» sõnas DMACKi boss Dick Cormack.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles