Kai Pähkel võitis juunioride sumo MMil pronksmedali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Anastasia Nikitina, Sarina Yamashita ja Kai Pähkel.
Vasakult: Anastasia Nikitina, Sarina Yamashita ja Kai Pähkel. Foto: Erakogu

Sumo MMi teisel võistluspäeval tuli Eestile kõigi aegade kolmesajas rahvusvaheliste tiitlivõistluste medal, kui naisjuunioride absoluutkategoorias võitis pronksi Põltsamaa neiu Kai Pähkel.

Pähkel alistas poolatari Aleksandra Rozumi ja Mongoolia esindaja Dolgorlkham Bazari, kuid pidi tunnistama jaapanlanna Serin Yamashitaja venelanna Anastasia Nikitina paremust. Möödunud aastal sai Pähkel MMilt hõbedase autasu. Kõik teised Eesti juuniorid kaotasid kahjuks kõik pronksimatšides ja pidid leppima viiendate kohtadega.

Järgmine sumo MM toimub kahe aasta pärast kas Poolas Krotoszynis, Egiptuses Sharm el-Sheikhis või Taiwanil Kaohsiungis. Vastav otsus langetatakse 2017. aasta IFSi kongressil. 2017. aastal MMi ei toimu, sest Poolas Wroclawis peetakse Maailmamängude sumoturniir. Sinna on Eestist lootust pääseda vaid Meelis Höövelsonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles