13 antidopingu agentuuri pöördus kriitiliselt ROKi poole (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ROK
ROK Foto: SCANPIX

13 erineva riigi antidopingu agentuurid süüdistasid avalikus kirjas Rahvusvahelist Olümpiakomiteed (ROK),  kuna organisatsioon ei saanud nende hinnangul Venemaa probleemi lahendamisega hakkama. 

Guardiani veebilehel avaldatud kirjas nimetasid antidopingu agentuurid ROKi poliitiliselt mõjutatavaks ning kommertslikuks organisatsiooniks. «ROK on näidanud Venemaa küsimuse suhtes vastu võetud otsustega, et nad ei ole iseseisvad ning ei suuda oma otsustega kaitsta puhast sporti,» kirjutati ühisavalduses. «Vaja on teha radikaalsed muudatused, et sellist läbikukkumist mitte kunagi enam ei juhtuks.»

Kirjale alla kirjutanud 13 organisatsiooni seas olid Kanada, Saksamaa, Jaapani, USA, Austria Šveitsi, Taani, Soome Norra, Rootsi, Hollandi Uus-Meremaa ning Poola antidopingu agentuurid.

ROK on sattunud kriitika alla, kuna eelmise kuu lõpus tehtud otsusega sisuliselt loobuti Venemaa sportlaste ja olümpia küsimuses vastutuse võtmisest. Nimelt delegeeris ROK otsuse tegemise alaliitudele.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles