Martin Kangur stardib homme Soomes tugeval rallil

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kangur
Martin Kangur Foto: Maanus Purga

Homme stardib Lapimaal Soome autoralli meistrivõistluste etapp Artic Lapland ralli, kus ainsa eestlasena on stardis Martin Kangur. Honda Civic Type-R autoga kihutavale noormehele loeb kaarti kogenud Kristo Kraag.

Arctic Lapland ralli pidi tänavu olema rallimaailma keskpunktis, kuna seal oleks oma esimese võistlusstardi teinud uus Ford Fiesta WRC. Mikko Hirvonen ja Jarmo Lehtinen oleks pidanud kaasa tegema ühe päeva, Jari-Matti Latvala ja Miika Anttila teise päeva. Paraku jäi see debüüt aga ära, kuna viimased sõitsid Rootsis testil uue autoga teelt välja. Nii otsustati ralli vahele jätta ja jätkata teste Rootsis, kirjutab ruudulipp.ee

Ka pole tänavu stardis ühtegi soomlasest F1 pilooti, varasematel aastatel on kuulsaid nimesid stardinimekirjas üsna mitmeid olnud. Kui nende asjaolude tõttu välismeedia huvi Soome meistrisarja esimese etapi vastu nõrgem on, ei tähenda see seda, et võidusõit põnev ei oleks.

Kangur stardib kuni kaheliitriste kaheveoliste autode klassis. Martinile on see esmane kogemus Lapimaa teedel rallit sõita, alates Nordea Võrumaa talverallist talle kaarti lugeval Kraagil on Arctic Lapland rallilt varasemad kogemused olemas. Konkurentideks kohalikud sõitjad, eesotsas Kalle Pinomäkiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles