Kiviõlis sõidetakse esmakordselt ekstreemne endurosprint

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Uusna.
Rannar Uusna. Foto: Rauno Kais

Sellel laupäeval, 6. augustil toimub Kiviõli motofestivali raames esmakordselt endurosprindi võistlus, mis on ühtlasti enduro Eesti karikavõistluste viiendaks etapiks. Reede õhtul saavad aga kõik sõitjad end Kiviõli Seiklusturismi Keskuse mäe jalamile rajataval ekstreemrajal peetaval Kiviõli Ekstreem-enduro Showl proovile panna ja laupäevaseks võistluseks ette valmistada.

Reedel, 5. augustil kell 19 toimub Enduro Extreem Show, mis viiakse läbi eraldi show-võistlusena. Sellel osalejad saavad võimaluse harjutada võistlemise käigus järgmisel päeval toimuva endurosprindi trassiga kattuvat ekstreemkatse lõiku. Show-võistlustel peetakse arvestust kahes klassis: Pro ja Hobby. Nendest esimeses saavad osaleda kõik soovijad, kuid teises ei saa osaleda Eesti, Balti või Soome meistrivõistluste klassides osalevad võistlejad. Kummagi klassi kuus paremat saavad lisaks meenetele ka rahalised auhinnad.

Laupäeval toimuva endurosprindi võistluse ringi pikkus on orienteeruvalt 10 kilomeetrit, kus on üks enduro katse ja üks ajakontrollpunkt. Olenevalt võistlejate arvust läbivad võistlejad 4-5 ringi. Võistluse organisaatorite sõnul kulgeb rada suures osas tuhamäel ja selle jalamil ning on väga mitmekesine, sisaldades peadpööritavaid langusi ja hullumeelseid tõuse.

Võistlejaid registreerub iga päev aina rohkem ja hetkeks on end juba üles andnud eelmisel nädalavahetusel enduro Euroopa meistrivõistluste etapil ühe päeva võitnud ja teisel teise koha saanud Rannar Uusna. Peale tema on rajale tulemas ka Martin Leok ja Eesti sõitjad, kes osalesid kuulsal Romanicsi ekstreemendurol Rumeenias, kellele pakuvad kindlasti tugevat konkurentsi mitmed kiired Läti, Leedu ja Soome sõitjad.

Võistlusklassid on samad, mis teistel Eesti EKV etappidel ehk siis E-1, E-2, E-3, seeniorid 40+, veteranid 50+, harrastajad, algajad, noored, naised ja uustulnukad.

Laupäevane võistlus algab kell 10 Kiviõli Seiklusturismi Keskuses ja lõpeb samas kohas orienteeruvalt kell 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles