Keenia spordiminister värske skandaali kohta: meid lihtsalt ei taheta olümpiale

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia spordiminister Hassan Wario.
Keenia spordiminister Hassan Wario. Foto: SCANPIX

Eile lahvatanud dopinguskandaal Keenia koondise ümber pani riigi spordiministri Hassan Wario sõna võtma ning ta leidis, et keenialasi lihtsalt ei taheta osalema olümpiamängudel.

Eile õhtul avaldasid Saksamaa kanal ARD ja Sunday Times video sellest, kuidas Keenia koondise mänedžer Michael Rotich tahtis ühele Keenia Antidopinguagentuuri liikmele anda 10 000 inglise naela suurust altkäemaksu selle eest, et talle antaks teada, kui mõni sportlane on andnud kahtlase proovi. Uus skandaal kerkis esile vaid loetud päevad pärast seda, kui Rahvusvaheline Antidopinguagentuur eemaldas Keenia olümpia jaoks sobimatute riikide hulgast. Keenia spordiministri Hassan Wario sõnul on selline ajastus äärmiselt kahtlane.

«Meie sportlasi testitakse maailmas kõige rohkem,» sõnas Wario. «Usume, et on inimesi, kes lihtsalt ei taha, et me olümpiamängudel osaleksime. Seetõttu peame muretsemises kuhugi joone tõmbama ja keskenduma sellele, mida Keenia kõige paremini teeb: kuldmedalite võitmisele,» teatas Keenia spordiminister.

Seni keenialased veel medaliarvet Rios avanud pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles