Senna õepoeg F1-ga liitumas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruno Senna koos ema Viviane ja Monaco valitseja vürst Albertiga oma onu Ayrton Senna mälestuseks tehtud näitusel.
Bruno Senna koos ema Viviane ja Monaco valitseja vürst Albertiga oma onu Ayrton Senna mälestuseks tehtud näitusel. Foto: AFP / Scanpix

Kui legendaarne Ayrton Senna 1993. aastal McLarenist lahkus, ütles ta: «Kui arvate, et mina olen hea sõitja, siis oodake, kuni te mu õepoega veel näete!» Võimalik, et mõne aja pärast tema lubadus täitub.


Ayrton Senna traagilisest surmast San Marino GP-etapil on möödunud 14 aastat ja kuus kuud. Tema 24-aastane õepoeg Bruno Senna peab aga esimesi läbirääkimisi vormel-1 sarja tiimidega.


Need, kes mõlema Sennaga kokku puutunud, väidavad et Bruno Senna on oma kadunud onu täpne koopia. Ja mitte üksnes välimuselt – ka tema sõiduoskused sarnanevat onu omadega.


Brasiillane ei karda kuulsa onu jalajälgedes käia. «Praeguse aja autosid ei saa võrrelda nendega, mis 14 aastat tagasi olid. Ja kui sõidu ajal hirmule mõelda, siis see aeglustab sind,» avaldas Senna ja lisas, et tema emal Vivianel on poja sõite vaadates ikka veel hirm.


Vahetult pärast oma venna surma keelas Viviane pojal võidusõidu kategooriliselt ära. Alles siis, kui Ayrton Senna surmast oli möödas kümme aastat, võis Bruno Senna taas võidusõiduauto rooli keerata. Sellest ajast peale pole teda enam keegi pidurdada suutnud.


Paljudes riikides lausa kuningliku kõla omandanud Senna perekonnanimi muudab brasiillase ka vormel-1 turul nõutud kaubaks.


«Ilmselge, et mul oli tänavu suurepärane hooaeg, ja usun, et see andis mulle head võimalused vormel-1ga liitumiseks,» vahendas tänavu GP2-sarjas teise koha saanud Senna sõnu Reuters. «Oleme pidanud läbirääkimisi päris paljude meeskondadega ning mõnel neist on minu vastu ka huvi. Mulle on pakutud põhisõitja kohta ja ka testisõitja kohta. Aga praegu on veel vara rääkida, läbirääkimised alles käivad.»


Ühtlasi lisas Senna, et Toro Rosso on üks võimalusi vormel-1 sarjaga liituda, aga mitte ainuke võimalus. Väidetavalt peab mees läbirääkimisi ka Renault’ meeskonnaga. Seal sõltub kõik aga kahekordsest maailmameistrist Fernando Alon­sost.


Juhul kui hispaanlane otsustab oma praeguse tööandja kasuks, siis peetakse tõenäoliseks, et tiim vahetab oma teise sõitja Nelson Piquet juuniori Senna vastu välja.


Üheks variandiks peetakse ka Honda meeskonda. Ent ka see tiim ootab esmalt ära Alonso otsuse. Sama kehtib ka Marko Asmeri leivaandja BMW Sauberi meeskonna kohta, kes eelkõige otsivat asendust Nick Heidfeldile.


Kõige tõenäolisemalt liitub Senna aga siiski Toro Rossoga. Üks tiimi kaasomanikke on Gerhard Berger – mees, kes oli Ayrton Senna tiimikaaslane McLarenis ning on praegu perekonna lähedane sõber. Ühtlasi on ta Bruno Sennat terve karjääri vältel nõustanud.


Nüüd paistab aeg hoolealuse liitumiseks autospordi kuningliku sarjaga sobiv olevat. Tiimist vabaneb ka koht – Sebastian Vettel liitub Red Bulliga.


Ükskõik millise meeskonnaga brasiillane ka ühineb, väidetavalt on ka vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone väga huvitatud, et üks Senna jälle autospordi kuninglikus sarjas kihutaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles