Temposõidus kolmanda olümpiakulla võitnud Armstrong tegi Rios ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklanna Kristin Armstrong tegi Rio olümpiamängudel ajalugu, võites kolmandat olümpiat järjest kuldmedali naiste maanteerattasõidu temposõidus.  Kuldmedali sai Armstrong kaela ka kaheksa aasta eest Pekingis ja neli aastat tagasi Londonis.

29,9 km pikkuse eraldistardist sõidu finišis edestas homme 43-aastaseks saav Armstrong viie sekundiga venelannat Olga Zabelinskajat. Mullu 18-kuulise võistluskeelu kandmise järel tippsporti naasnud Zabelinskaja juhtis seejuures veel viimases vaheajapunktis, kuid viimasena rajale pääsenud Armstrong pööras lõpukilomeetritel duelli enda kasuks.

Pronksi sai hollandlanna Anna van der Breggen, kes võitis Rios mõne päeva eest grupisõidu kuldmedali. Neljanda kohaga pidi Rios leppima endine maailmameister, hollandlanna Ellen van Dijk, kellele ennustati samuti medalit. Hollandlanna vääratas aga trassi alguses ja sõitis teelt välja, kaotades väärtuslikke sekundeid.

Kolm kuldmedalit tõstavad pärast lõpujoone ületamit pingutuse tagajärjel kukkunud Armstrongi ühele pulgale hollandlanna Leontien van Moorseliga, kes on maantesõidus võitnud samuti kolm olümpiakulda. Kolme järjestikust triumfi pole aga ette näidata ühelgi ratturil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles