Taaramäe vastuseks Pulleritsule: iga spordiala täidab oma eesmärki

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: LaPresse/Belen Sivori/LaPresse/Scanpix

Profirattur Rein Taaramäe avaldas oma Facebooki lehel vastulause Priit Pulleritsule, kelle sulest paari päeva eest ilmunud artiklis lahterdati olümpiaalasid mõttekuse ja tarbekuse järgi. Pulleritsu loole reageeris ka karateka Marko Luhamaa, selgitades, miks tema arvates ühest või teisest alast kasu on. Taaramäe arvates nõuab ükskõik mis alal tippu jõudmine tohutut tööd.

«Minu arvamus on selline... ükskõik, mis ala sa teed: selleks, et tipus olla, tuleb meeletult vaeva näha, selles pole kahtlustki. Kes peab seda tegema nagu mina tunde maanteed kulutades, kes tosse ribadeks kulutades. Mõned atleedid peavad tunde vahtima videokorduseid, harjutama sadu korda starte. Fakt on see, et niisama ei saa midagi. Kujutage ette – mõni mees peab 3 kg paari päevaga kaotama. Hullus. Tervitused Minaškinile!» soovis Taaramäe jõudu olümpiamängudel Eesti lippu kõrgel hoidvale Grigori Minaškinile.

«Parem näide ja võrdlus on võibolla, et elus on kõikide asjadega nii, teenida 500 eurot kuus kuskil liinitööl või ehitusel on meeletult raske nii füüsiliselt kui mentaalselt. Teenida miljoneid on sama raske, kes peab selleks ülikoole läbima või nt uut idufirmat looma. Spordis kehtivad samad reeglid. Tulemuseni viivad ainult sihikindlus, järjepidevus ja õiged valikud,» leidis Taaramäe.

«Tegelikult võiks Pullerits liigitada spordialad vähem popimaks või popiks või «mulle» meeldivaks või mitte. Fakt on see, et iga spordiala täidab oma eesmärki, pakkudes emotsioone nii noortele kui vanadele. Kui üks vähem tuntud või vähem popim ala toob noori kaubanduskeskustest niisama tegevuseta istumast ära, siis ta täidab juba oma eesmärki. Kui Eesti saab mitmekordse OM võitja läbi batuudihüpete, siis pole vahet, kuld on lõpuks ikkagi kuld.

Edu siis kõigile Riosse. Elan kõigile kaasa olenemata spordialast,» lõpetas Taaramäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles