USA imelaps domineerib naiste sportvõimlemist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simone Biles
Simone Biles Foto: Julio Cortez/AP

USA imelaps, 19-aastane Simone Biles, võitis Rio olümpiamängudelt oma teise kuldmedali, kui oli võidukas sportvõimlemise mitmevõistluses. Tema esimene kuldmedali tuli naiskondlikult mitmevõistluselt. 

Bilesi võidutulemus oli 62,198 punkti. Oma teise medali Rio olümpialt võitis teine USA sportvõimleja Aly Raisman (60,098) ning pronksmedalile tuli venelanna Alija Mustafina – ka temale oli tegemist teise medaliga, sest ta kuulus mitmevõistluses hõbemedali võitnud Venemaa koosseisu.

19-aastase Biles on viimase aja üks domineerivamaid sportvõimlejaid – kahe OM-kulla kõrval on tal ette näidata ka 10 MM-kulda. Sellega on ta ka läbi aegade edukaim võimleja MMidelt. Pikemalt on võimalik Bilesist lugeda juba tänasest Postimehest.

Kuueaastaselt võimlemisega tutvust teinud Biles on juba praeguseks läbi aegade edukaim naisvõimleja MMide ajaloos. TT NYHETSBYRÅN
Kuueaastaselt võimlemisega tutvust teinud Biles on juba praeguseks läbi aegade edukaim naisvõimleja MMide ajaloos. TT NYHETSBYRÅN Foto: Julio Cortez/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles