Phelps: need on minu viimased olümpiamängud

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps pärast 100 meetri liblikaujumise finaali.
Michael Phelps pärast 100 meetri liblikaujumise finaali. Foto: SCANPIX

Käimasolevatel Rio olümpiamängudel veelgi oma legendistaatust suurendanud USA ujuja Michael Phelps teatas, et praegune olümpia jääb tema viimaseks.

31-aastane Phelps, kes on seni võitnud koguni 22 olümpiakulda, rääkis samal toonil ka pärast Londoni olümpiamänge, kuid tühistas selle otsuse 2014. aastal. «Ma ei lähe nelja aasta pärast olümpiale ning selle seisukoha juurde ma ka jään,» rõhutas Phelps pärast 100 meetri liblikaujumise finaali, kus ta pidi leppima hõbemedaliga. «Ma olen võimeline tegema spordi jaoks kõike ning mind rõõmustab, kuidas kõik on sujunud,» lisas ta.

Samas usub mehe kaasmaalasest ujuja Ryan Lochte, et Phelpsi saab näha ka 2020. aasta Tokyo olümpiamängudel. «Ma garanteerin teile, et ta on kohal. Ma tõesti usun seda. Seega, Michael, näeme seal!» kinnitas Lochte.

Phelpsil on võimalik oma medalikomplekti lisada veel 4x100 meetri kombineeritud teateujumise medal, mis toimub pühapäeval. «Ma olen lihtsalt õnnelik ja tahan veeta rohkem aega oma pojaga (kolmekuune Boomer – toim),» lisas Phelps lõpetuseks.

Phelps tegi oma olümpiamängude debüüdi juba 16 aastat tagasi, kuid esimese kulla võitis 2004. aastal Ateenast. Tal on kokku 27 olümpiamedalit ehk üheksa tükki rohkem, kui järgmisel konkurendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles