MM-hõbe jäi olümpia eelvõistlusel tulemuseta

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabiani Murer õhkis täna Rios tõelise üllatuspommi.
Fabiani Murer õhkis täna Rios tõelise üllatuspommi. Foto: SCANPIX

Tänasel Rio olümpiamängude päeval sündis järjekordne suurüllatus, kui kodupubliku kurvastuseks ei suutnud ülikogenud brasiillanna Fabiana Murer ületada algkõrgust 4.55, mistõttu jääb 2015. aasta Pekingi MMi hõbemedalist lõppvõistluselt eemale.   

35-aastasele Murerile kuulub ka maailmameistritiitel, kui ta suutis 2011. aastal Daegus triumfeerida. Olümpiamängudele tuli brasiillanna vastu koguni maailma selle hooaja teise tulemusega 4.87, millest on paremat resultaati näidanud vaid ameeriklanna Sandi Morris (4.93).

Maailmarekord (5.06) kuulub aga aastast 2009 venelanna Jelena Isinbajeva nimele, keda nendel mängudel paraku näha ei saa, sest kogu Venemaa kergejõustikukoondisel keelati Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) poolt Rio olümpial osaleda seoses Venemaal toimuva riikliku dopinguprogrammi paljastamise tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles