Mäe treener: tema aeg veel tuleb

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Raska kütab Epp Mäe enne matile minekut üles. Siiski sai eestlannale saatuslikuks üks hetk, kus vastase rünnak sai maha magatud.
Ahto Raska kütab Epp Mäe enne matile minekut üles. Siiski sai eestlannale saatuslikuks üks hetk, kus vastase rünnak sai maha magatud. Foto: Tairo Lutter

Mullu naistemaadluse raskekaalus maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Epp Mäe kaotas Rio olümpiamängudel kohe oma avamatši, kui ta jäi kaheksandikfinaalis 4:6 alla hiinlannale Zhang Fengliule. Mäe tunnistas, et otsustavaks sai ainult üks hetk, kui ta lubas eduseisus olles teha vastasel neli punkti väärt heite. Eestlanna õnnetuseks kaotas hiinlanna veerandfinaalis 2:5 kanadalannale Erica Elizabeth Wiebele ja sellega sai Mäe olümpiadebüüt läbi.

«Magasin ühe rünnaku maha,» tunnistas Mäe, kes veel üks minut enne matši lõppu juhtis 3:0, kuid lubas siis hiinlannal teha neli punkti väärt heite. Seejärel rünnakule asunud eestlanna vastu tehti veel üks kahepunktiline heide, nappi punktilisa sai ka Mäe. «Tunnen end kaitsemaadluses kindlamalt ja üritasin eduseisus kaitsest lähtuvalt tegutseda,» põhjendas ta oma tegevust olukorras, kus vastane sai korraga neli punkti.

Eestlanna tõdes, et nüüd ei ole muud, kui tuleb taas tugevalt tööd teha ja Tokyo olümpial uuesti matile asuda. «Neli aastat on vaja uuesti tööd rügada,» tõdes 24-aastane Mäe.

Pettunud oli loomulikult ka eestlanna treener Ahto Raska. «Ta lasi ühe vea sisse ja kohe oli neli punkti. Tegelikult Epp kontrollis tervet matši käiku. Epp jäi selles olukorras jalgadega seisma. Tegelikult oleks ta pidanud end ära keerama. Väike viga, kuid saatuslik,» sõnas Raska. «Epu tase ei ole tippude mõttes kellestki kaugel. See on ainult aja küsimus, kui kõik hakkab paika loksuma. Tema aeg veel tuleb. Läheme edasi ja teeme omad järeldused.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles