Venemaa välisministeerium olümpialt eemalejäämisest: meie vastu pandi toime kuritegu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisministeeriumi kõneisik Maria Zakharova.
Venemaa välisministeeriumi kõneisik Maria Zakharova. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeeriumi kõneisiku Maria Zakharova sõnul on nende sportlaste Rio paraolümpialt eemalejätmine samaväärne kuriteo korraldamisega.

«Sellised otsused tehti kollektiivse vastutuse põhjal. Need inimesed (Venemaa paraolümpialased – toim) pole seotud dopinguga mehkeldamises. Meie vastu pandi toime kuritegu,» sõnas Zakharova.

Ta lisas, et mõne aja möödudes jõuab avalikkusele kohale, kuidas selliseid otsuseid tehti ning siis ollakse surve all. «Me saame teada kõik sellega seonduva, nimed kaasa arvatud, ning nad kirjutatakse häbiväärsesse ajalukku,» ähvardas ta otsuse vastuvõtjaid.  

Rahvusvaheline spordiarbitraaž (CAS) teatas eile, et nad lükkasid tagasi Venemaa paraolümpiakomitee kaebuse ja kinnitasid lõplikult, et Venemaa sportlased ei tohi riikliku dopingusüsteemi tõttu Rio paraolümpial osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles