Medaliteni viib teadus, mitte kokkuhoid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpial vastavalt neljanda ja viienda koha saanud Martin Kupper ja Gerd Kanter tegid küll väga hea võistluse, kuid medalist jäi seekord napilt puudu.
Rio olümpial vastavalt neljanda ja viienda koha saanud Martin Kupper ja Gerd Kanter tegid küll väga hea võistluse, kuid medalist jäi seekord napilt puudu. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängud on lõppenud. Eesti sportlased tulid seekord koju ühe pronksmedaliga ja kokkuvõttes läks koondisel hästi: lisaks medalile saavutati ka mitmeid häid kohti esikümnes. Minule andis selle artikli kirjutamiseks jõudu usk Eesti sportlastesse, et nad suudavad näidata väga häid tulemusi nelja aasta pärast Tokyo olümpiamängudel. Seega mõned soovitused nii sportlastele kui ka treeneritele, kes valmistuvad uueks olümpiatsükliks.

Spordipsühholoogia

Möödunud olümpia Rios näitas minu meelest selgelt, et tarvis oleks spordipsühholoogiat rohkem rakendada. Tänapäeval tippsporti ei saa teha ilma spordipsühholoogiata. Selle peaks abiks võtma alati enne võistlusi, eriti enne tiitlivõistlusi. Ainult treener ei suuda sportlast võistluste eel nii motiveerida, et võistlus õnnestuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles