Ferrari president tunnistas läbikukkumist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne
Sergio Marchionne Foto: SCANPIX

Ferrari president Sergio Marchionne tunnistas, et sellel hooajal ei suudetud vormel-1 sarjas oma eesmärke täita. Kuigi aasta algas Ferrari jaoks üsna edukalt, siis hiljem loodetud areng ei jätkunud.

Hooaja avaetapil Austraalias sai Sebastian Vettel kolmanda koha ja teisel etapil õnnestus Kimi Räikkönenil kerkida teiseks. Marchionne sõnul eeldati, et hooaja kulgedes muututakse veelgi kiiremaks, kuid seni pole ühtegi etapivõitu õnnestunud saada.

«Minu arvates ei suutnud me loodetud eesmärke täita,» ütles ta. «Põle mõtet asja ilusamaks rääkida, auto ei ole seal, kus sooviksime. Austraalias tegime küll hea hooaja alguse, kuid hiljem pole me suutnud vormelit edasi arendada. Sellel on palju erinevaid põhjuseid.»

Vaatamata ebaõnnestunud hooajale usub Marchionne, et järgmisel aastal suudetakse taas võitma hakata. «Tunnen end üsna kindlalt ja usun, et suudame olukorda muuta. Sõidame praeguse hooaja lõpuni, kuid tõeline võitlus algab 2017. aastal.»

Konstruktorite arvestuses juhib MM-sarja ülikindlalt Mercedes, kellel on koos 455 punkti. Teine on Red Bull (274) ja kolmas Ferrari (252)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles