Sokk: meie pink mängis Portugali pingi üle

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk
Tiit Sokk Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpalikoondise peatreener Tiit Sokk märkis pärast EM-valiksarjas võõrsil Portugali üle saadud võitu, et olulised olid meeskonna hea kaitsemäng ning vahetusest sekkunud meeste korralik panus. 

«Teadsime, et Portugali meeskonnas on väga palju neid, kes suudavad väljast hästi visata. Seepärast kartsime, et nad võivad koduväljakul saada õnnestumiste abil emotsiooni üles ja hoo sisse,» rääkis Sokk. «Selle suutsime ära hoida. Parem lasime neil alt mõned korvid saada, kui eemalt panna.»

Võrdse avaveerandi järel, sai Eesti tänu heale kaitsemängule kümnepunktilise edu. Väga kõva töö tegid ära pingilt sekkunud Martin Paasoja, Martin Dorbek ja Erik Keedus. «Meie pink mängis Portugali pingi üle,» tunnustas Sokk hoolealuseid.

Auga tuldi välja ka viimase veerandaja keerulisest seisust, kui vastane jõudis mitmel korral vaid nelja punkti kaugusele. «Otsustaval hetkel panid nemad mõned visked mööda, meie sisse ja nii saime edu tagasi,» lausus Sokk.

Eesti võitis 76:68 ning jätkab alagrupis koos Poolaga täisedu kahe võiduga. Järgmine kohtumine ongi tuleval kolmapäeval võõrsil Poolaga.     

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles