Eesti meistrid tavarajal on Evely Kaasiku ja Lauri Sild

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Sild ja Evely Kaasiku.
Lauri Sild ja Evely Kaasiku. Foto: Meelis Toom

Eesti meistrivõistlused orienteerumise tavarajal peeti Tartumaa lõunaservas Kammeri metsas.

Ligi 400 võistleja hulgas olid stardis ka nädala eest lõppenud MM-ilt naasnud koondislased.

Naiste põhiklassi 9,6 km rajal haaras Eesti koondise esinumber Evely Kaasiku (JOKA) juhtohjad enda kätte raja avakolmandiku lõpul ning kasvatas sealt edasi oma edu lähima jälitaja ees enam kui 5-minutiliseks. Lõpuajaks fikseeriti talle 1:15.10. 

Teiseks tuli teine MM-koondise liige Annika Rihma (OK Kobras) ajaga 1:20.27, kes edestas napilt nädala eest Euroopa rogainimeistriks tulnud Eleri Hirve (OK Võru, 1:20.56).

Meeste põhiklassi 14,4 km rajal olid klass omaette vennad Timo ja Lauri Sild (Kaitsejõudude SK). Esimesed 40 minutit hoidis liidripositsiooni enda käes tiitlikaitsja Timo, kuid tegi siis ligi minutilise vea, noorem vend Lauri möödus temast ning ei andnud enam juhtpositsiooni lõpuni käest. Vendade vaheks jäi lõpuks 1.32 (ajad vastavalt 1:33.12 ja 1:34.44). Pronksi võitis vanameister Olle Kärner (Rakvere OK) ajaga 1:39.33.

U23 vanuseklassis tulid Eesti meistriteks Tõnis Laugesaar (Rakvere OK) ja Laura Joonas (OK Võru) ning juunioridest Marianne Haug ja Janek Piirisild (mõlemad OK Võru).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles