Galerii: Zenica elab Eesti ja Bosnia jalgpallilahingu ootuses

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondis alustab täna kell 21.45 uut MM-valikturniiri, kui võõrsil kohtutakse Zenicas asuval Bilino Polje staadionil Bosnia ja Hertsegoviinaga.

15 000 pealtvaatajat mahutav areen on bosnialaste jaoks tõeline kindlus: seal peetud 37 mängust on võidetud koguni 22, viike on kogunenud kaheksa ja kaotusi vaid seitse. Kokku on nendes mängudes löödud 72 väravat, millest seitset sai kaheksa aasta eest tunda ka Eesti koondis.

Mängupäev on Zenicas tõeline pidupäev. Staadionit ümbritsevad tänavad täitusid juba hommikul lippudega ning inimesed kannavad täna rahvusvärvides riideid. Kümned kauplejad müüvad kõikvõimalikku Bosnia sümboolikaga nänni ning rahvas naeratab.

Eelmine MM-valikturniir kujunes Bosnia ja Hertsegoviina jaoks üliedukaks ja alagrupi võiduga pääseti Brasiilias toimunud finaalturniirile, kus õnnestus ka üks matš võita. Fännid ootavad, et sarnane edu korduks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles