Videod ja galerii: Shaquille O'Neal, Allen Iverson ja Yao Ming võeti Kuulsuste Halli liikmeteks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korvpalliliiga NBA Kuulsuste Hall sai ametlikult järjekordsed uued liikmed. Sel aastal võeti parimatest parimate sekka vastu Shaquille O'Neal, Allen Iverson, Yao Ming ja Sheryl Swoopes, postuumselt said selle au osaliseks ka 1960ndate-70ndatel aastatel liigas säranud Zelmo Beaty ja afroameeriklastele tippsporti teed rajanud Cumberland Posey. Seejuures on Posey juba alates 2006. aastast ka pesapalli Kuulsuste Halli liige.

Samuti said Kuulsuste halli liikmeteks treenerid Tom Izzo ja John McLendon, Chicago Bullsi omaik Jerry Reinsdorf ning 27 aastat liigas kohtunikuametit pidanud Darell Garretson.

O'Neal võitis karjääri jooksul neljal korral NBA meistritiitli ja valiti kolm korda finaalseeria parimaks mängijaks. 2000. aastal pälvis ta sama au ka põhihooaja arvestuses. Lisaks valiti ta 15 korral tähtede mängule ja tunnistati seal kolm korda parimaks, kaheksal korral teenis O'Neal koha liiga sümboolses viisikus. 1996. aastast on tal ette näidata ka olümpiakuld.

Iversonil jäi NBA meistritiitel võitmata, kuid 2001. aastal valiti ta hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks. Sarnaselt O'Nealile on ka Iverson pälvinud hooaja parima noormängija tiitli, neljal korral lõpetas ta NBA hooaja parima punktitoojana ning jäi kolmel korral ületamatuks vaheltlõigete arvestuses. Ta valiti kolmel korral NBA hooaja parimasse viisikusse ja 11 korral tähtede mängule.

Yao Ming on kaheksa korda pääsenud hooaja sümboolsesse algviisikusse. Swoopes on aga võitnud kolmel korral WNBA kõige väärtuslikuma mängija tiitli. Lisaks on Swoopesi auhinnakapis neli WNBA meistritiitlit ja kolm olümpiakulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles