Cretu 0:3 kaotusest: see pole see, milleks me terve suve treenisime (1)

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu.
Gheorghe Cretu. Foto: cev.lu

Peatreener Gheorghe Cretu oli pärast võrkpallikoondise ilmetut esitust ja kindlat kaotust Tšehhile pettunud ja tõdes, et mängiti alla oma võimete. Eesti jäi EM-valiksarja avamängus tšehhidele alla 0:3.

Mängujärgseid kommentaare jagades ütles Cretu esialgu, et ei olegi midagi kommenteerida. «Olen väga pettunud, see ei olnud see, milleks me terve suve treenisime. Sellise suhtumisega ei saagi selliseid mängida,» ütles ta siis.

Samas usub ta, et mängijad saavad halvast emotsioonist üle ja suudavad end kokku võtta. «Meeskonnal on ka teine nägu ja nad suudavad võidelda, tšehhide vastu jäi võitlusest vajaka. Tean, et nad tulevad tagasi.»

Avageimis jäi Eesti 2:6 kaotusseisu ja Cretu võttis esimese mõtlemisaja. Koostöö ei toiminud kuidagi, pallid kukkusid lihtsalt meeste vahele maha, tehti omavigu. Cretu kasutas geimi keskel ära teisegi mõtlemisaja, ent geim siiski vastastele 25:20. Järgmises geimis läksid asjad justkui hetkeks paremaks ja esimeseks tehniliseks vaheajaks juhtis Eesti 8:7. Ent siis pöördus kaalukauss taas teisele poole ja rohkem juhtima ei pääsetud ning geim kaotati 19:25. Kolmanda geimi kaotusnumbrid olid juba väga kehvad: 14:25.

Cretu kasutas ära kõik minutilised mõtlemisajad, mis võimalik, ent tunnistas, et suurt abi neist ei tõusnud. «Seda on raske selgitada, mis seal juhtus.»

Homme kell 19:45 mängib Eesti Rumeeniaga, Postimees näitab sellest ka otsepilti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles