Suusaliit saadab MMile 15 sportlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kokk (vasakul) eile Rõbinski MK-etapi 4 x 10 km teatesõidus Anti Saarepuud rajale saatmas. Eesti meeskond sai eelviimase, 9. koha.
Kaspar Kokk (vasakul) eile Rõbinski MK-etapi 4 x 10 km teatesõidus Anti Saarepuud rajale saatmas. Eesti meeskond sai eelviimase, 9. koha. Foto: Nordic Focus

Eesti Suusaliidu tippspordinõukogu valis kuu lõpus Holmenkollenis algavaks MMiks koondisse 15 sportlast. Kui täna kogunev murdmaakomitee nimekirja heaks kiidab, võivad välja valitud suusatajad rahumeeli hooaja tähtsaimaks stardiks valmistuma hakata.


Kuigi lõpliku otsuse langetab alaliidu juhatus, kellel on selleks teoreetiliselt aega 21. veebruarini, näeb hea tava ette, et nemad usaldavad asjatundjate valikut ja ise sportlaste valikusse ei sekku.

Naistest kuuluvad nimekirja Triin Ojaste, Kaija Udras, Laura Rohtla ja Piret Pormeister. Distantsimeestest lähevad rajale Andrus Veerpalu, Jaak Mae, Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Karel Tammjärv, Eeri Vahtra ja Kaspar Kokk. Sprinterite koosseis näeb välja järgmine: Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Anti Saarepuu ja Kein Einaste.

Eesti suurlootusteks on kahtlemata Veerpalu ja Mae, kuid näiteks Kümmeli etteaste nädalavahetusel peetud Rõbinski MK-etapi vabatehnika­sprindis annab alust oodata korralikku tulemust ka lühikese maa meestelt.

Kümmelil oli hõredas konkurentsis hea võimalus jõuda finaali, kuid kukkumine poolfinaalis enne lõpusirget andis mehele kõigest 9. koha. «Tegemist oli puhtalt sportliku ebaõnnega,» kinnitas tol hetkel
5. kohal asunud eestlane. «Alustasin lõpuspurti ja üritasin eesolijast mööduda, kuid siis sõideti mulle suuskade peale. Pisut jäi õnnest ja tugevusest puudu, kuid MMi silmas pidades oli tegemist hea hüppelauaga. Mina ja kogu sprinditiim oleme muutunud enesekindlamaks.»

Kui algusaastatel võis Rõbinski MK korraldajate töö peale nina krimpsutada, siis tänavu kulges kõik ideaalilähedaselt. Vähemalt nii ütles Kümmel. «Radadest saan rääkida ainult ülivõrdes, televisioonipool tundus korras olevat ja pealtvaatajad võtsid suusatajaid soojalt vastu. Elame võistluskeskusest poole kilomeetri kaugusel hubastes majakestes,» lisas ta.

Vahetult enne MMi Norras peetaval Drammeni MK-etapil Kümmel ei stardi. Sprinteritest osalevad Saarepuu, Vahur Teppan, Siim Sellis, Raido Ränkel ja Andres Kollo. Distantsimeestest lähevad võistlustulle Veerpalu, Mae, Kärp ja Rehemaa. Juhul kui sel nädalal haige olnud Rehemaa end hästi ei tunne, on esimeseks varumeheks Tammjärv. Õrnema soo esindajatest panevad end proovile kõik neli eespool nimetatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles