Tampere hotellis soomlannat vägistanud Kuuba võrkpallurid mõisteti vangi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abrahan Alfonso Gavilan (vasakult), Luis Sosa Sierra ja Dariel Albo Miranda juulis toimunud Tampere turniiril
Abrahan Alfonso Gavilan (vasakult), Luis Sosa Sierra ja Dariel Albo Miranda juulis toimunud Tampere turniiril Foto: SCANPIX

Viis Kuuba võrkpallikoondise liiget mõisteti süüdi vägistamises, mis leidis aset 2. juulil ühes Tampere hotellis. Neli meest mõisteti vangi viieks, üks kolmeks aastaks.

Viieaastase karistuse said meeskonna kapten Rolando Vepeda Abreu, Alfonso Gavilan, Ricardo Calvo Manzano ja Osmany Uriarte Mestre. Luis Sosa Sierrale määrati kolme aasta pikkune vangistus, vahendab BBC.

Tamperes toimunud Maailmaliiga turniiri ajal kohtusid kaks võrkpallurit hotelli baaris ühe soomlannaga, kes järgnes veidi hiljem meestele ka nende numbrituppa. Seejärel sundis Uriarte Mestre soomlannat seksima. Veidi hiljem saatis ta oma meeskonnakaaslastele tekstsõnumi, kus kutsus neid endaga ühinema. Naine soovis lahkuda, kuid teda hoiti jõuga kinni.

Hiljem pääses soomlanna siiski toast välja ning teatas juhtust kohe politseile. Meeste sõnul toimus kõik aga naise nõusolekul. Lisaks vanglakaristusele peavad võrkpallurid soomlannale maksma 24 000 eurot valuraha.

Vahetult pärast juhtumit vallandati kaks Kuuba koondise treenerit ja Rio olümpiamängudel kaotati kõik viis mängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles