Ardo Kreek: pärast Makedoonia võitu hakkas tunneli lõpus taas valgus paistma

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Tšehhi. Ardo Kreek (nr4) ja Oliver Venno.
Eesti - Tšehhi. Ardo Kreek (nr4) ja Oliver Venno. Foto: Robin Ristmäe

Eesti võrkpallikoondise temporündaja Ardo Kreek tunnistas, et viimased päevad on olnud väga rasked ja oli rahul, et otsustavas mängus suudeti Tšehhi alistada ning võimalus EM-finaalturniirile pääseda elab.

Kreek on varem öelnud, et pikk laager Poolas Lubinis on vaimu nüristanud, ent nüüd läheb sinna hea meelega tagasi. «Kaks viimast päeva olid ikka väga rasked siin, iga päev läks meie mäng hullemaks. Aga kuidagi tulime sellest välja! Tänase Makedoonia võidu peale hakkas tunneli lõpus taas valgus paistma. Emotsioon on laes ja nüüd tundub Lubin juba täitsa okei koht,» ütles Kreek naerdes.

«Kindlat ja ühest põhjust pole võimalik leida, miks nii on läinud. Kaitsepallidega on meil probleeme olnud, oleme sellest rääkinud ja ka koosolekuid pidanud. Ja ehk arvasime, et peame kõiki võitma ja lootsime liiga kergelt edu. Aga näha on, et kui hingega asja juures ei ole, siis ei võida ka,» arutles Kreek ebaõnnestunud mängude tagamaid.

Nüüd seisavad ees kaks otsustavat kohtumist Lätiga. Kreek on enda sõnul väga rahul, et saab Pariisi (Kreek mängib Pariisi Volley klubis) sõitmise asemel Lätiga mängida.

Kapten Kert Toobal lisas, et on õnnelik, et suudeti viimane võimalus ära kasutada.  «Eesmärk on ikka EM, kasutasime oma võimaluse ära ja liigume õigel kursil, kuigi mitte päris nii nagu lootsin.»

Toobal lisas, et Makedoonlastest tal kahju pole. Makedoonia alistas päeva esimeses mängus Rumeenia ja andis sellega Eestile võimaluse edasipääsu püüda. Samas sõltusid nad nüüd ise Eesti ja Tšehhi kohtumise tulemisest ja Eesti võidu puhul jäid nemad eemale. «Ei ole neist kahju, olen nii palju nendega mänginud. Nad on täiesti segased vennad, jäävad suurde kaotusseisu, aga ikka leiavad mingi jõu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles