Egon Kaur pääses mainekasse FIA-programmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur ja Mait Laidvee
Egon Kaur ja Mait Laidvee Foto: Ray Põder

Egon Kaur oli ainus eestlane, kes pääses 12 väljavalitud noormehe hulka, kes osalevad sellel aastal FIA noore sõitja programmis. Kolm päeva Austrias Melkis kestnud katsetel sõeluti 18 sõitja hulgast välja parimad, kes nüüd aasta jooksul saavad osaleda kuuel workshop’il.

Algse plaani kohaselt oleks pidanud väljavalituid olema 10, kuid kuna valik oli üsna raske, otsustati välja valida 12 sõitjat, vahendab ruudulipp.ee. Kolme päeva jooksul pandi sõitjad proovile mitme testiga. Sõiduülesandeid, kus autodeks olid BMW M3 võidusõiduautod, jagus igasse päeva.

Üheks ülesandeks oli libiseva auto üle  kontrolli säilitamine kurvides nii märjal kui kuival asfaldil, oskust võimalikult sujuvalt läbida ühe käiguga nii kiireid kui aeglaseid kurve ja viimasel päeval ringrajal mees-mehe vastu väljalangemissõit. Füüsiliste testide osas jälgiti noorte autosportlaste tugevust ja vastupidavust, füüsilise testi lõppakordiks oli joonejooks, mille tempo kasvas harjutuse kulgedes.

12 hulka ja FIA Institute Young Driver Excellence Academy tänavune täieõiguslik liige Egon Kaur oli hetk peale võitjate väljakuulutamist äärmiselt rahul. «Väga hea tunne on, üsna rasked kolm päeva on selja taga. Esimesel päeval alustasime tiimitöö harjutustega, pärast seda oli esimene sõiduosa ja päeva lõpus kehalised testid. Teisel päeval olid alguses psühholoogia testid, mis on tulevikuks väga head. Siis oli taas sõit ja päeva lõpetasid presentatsioonid ja intervjuud. Kolmandal päeval oli ainult sõit. Kokkuvõttes võib öelda, et juba sellel shoot-out’il osalemine oli väga õpetlik, nüüd tean, kuidas edasi minna,» rääkis Kaur ruudulipp.ee veebilehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles