James ja Curry hümni rüvetada ei kavatse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (paremal) ja Stephen Curry.
LeBron James (paremal) ja Stephen Curry. Foto: Bob Donnan/REUTERS

NBA tähtmängijad LeBron James ning Stephen Curry ei kavatse Ameerika jalgpallur Colin Kaepernicki poolt algatatud protestiga kaasa minna.

Nimelt otsustas Ameerika jalgpalli profiliiga NFLi mängija Kaepernick hümni ajal istuda. Ta avaldas sellega protesti politseivägivalla vastu mustanahaliste vastu. Riigilipp ja hümn on paljudele ameeriklastele aga püham ja suurema tähendusega kui mõnes teises riigis ja vastukaja on olnud meeletu. Sarnaselt Kaepernickile on protestiga liitunud mitmed tema kolleegid ning ka teiste spordialade esindajad, kuid korvpalli kaks kõige suuremat staari ei kavatse sellega kaasa minna.

NBA reeglite kohaselt peavad kõik mängijad hümni ajal püsti seisma. «Mina kavatsen rahvushümni ajal seista, kuid see ei tähenda, et ma ei austaks ning nõustuks sellega, mida Kaepernick teeb. Igal inimesel on õigus oma arvamusele. Ma pole kunagi näinud, et keegi oma arvamust nii rahumeelselt väljendaks nagu Kaepernick,» rääkis James.

Ka Golden State Warriorsi tagamängija Curry tegelikult toetab Ameerika jalgpallurist kaasmaalast. «Ma austan kõikide arvamust. Kaepernick tegi julge sammu, et seda väljendada,» ütles Curry.

Colin Kaepernick (paremal) ja Eric Reid USA hümni ajal püsti enam ei seisa. / Scanpix
Colin Kaepernick (paremal) ja Eric Reid USA hümni ajal püsti enam ei seisa. / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles