Ajalooliseks turniiriks valmistuvad vehklejad testisid vormi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpial neljanda koha saanud Kristina Kuusk, Irina Embrich, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu astuvad kodusel MK-etapil publiku ette.
Rio olümpial neljanda koha saanud Kristina Kuusk, Irina Embrich, Julia Beljajeva ja Erika Kirpu astuvad kodusel MK-etapil publiku ette. Foto: Tairo Lutter

Suur osa Eesti epeevehklejatest kontrollis nädalavahetusel oma vormi Haapsalus Eesti karikavõistlustel, kus võitjateks krooniti Irina Embrich ja Peeter Turnau. Naistele oli see viimane jõuproov enne 21.–23. oktoobril toimuvat Tallinna Mõõga turniiri. Esimest korda võtavad kodusel MK-etapil mõõtu õrnema soo esindajad, seni on 47. korda toimuv turniir olnud meeste päralt.

«Iga võistlus on oluline ja sain Haapsalus koondise hetkevormist mingi pildi ette,» ütles naiskonna peatreener Kaido Kaaberma. Embrich võitis finaalis ühe torkega Katrina Lehist, kes omakorda alistas poolfinaalis Rio olümpiakoondisesse kuulunud Kristina Kuuse. Julia Beljajeva kaotas veerandfinaalis üllatuslikult Liza Manajenkovale. Embrichi teel finaali seisis tugevamatest vehklejatest ees Nelli Paju, kelle üle kogenud koondise liider sai üsna kindla võidu. Erika Kirpu karikavõistlustel ei osalenud.

Nüüd on Kaabermal ja naiskonnal aega veidi alla kolme nädala, et valmistuda Tallinna MK-etapiks. «Kõigepealt läheme nädalaks Poola laagrisse, hiljem anname kodus vormile viimase lihvi,» selgitas Kaaberma lähinädalate plaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles