Täna algab Audenteses naiste Eesti-Läti Ühisliiga hooaeg

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier
Howard Frier Foto: Liis Treimann

Täna algab naiste Eesti-Läti Ühisliiga hooaeg. Kell 17.30 pannakse pall mängu Audentese Spordihoones, kus kohtuvad G4S Noorteliiga ja Tallinna Ülikool.

Eesti meister FCR Media/Rapla KK alustab oma mänge tuleval nädalal (15.10). Seejuures TLÜ esimeseks vastaseks on kodus Riia TTT. FCR Media/Rapla KK aga alustab väikse turneega Lätimaal (LU ja Liepaja/Vega1).

Naiskondade arv on jäänud samaks – neli Eestist, seitse Lätist ja üks Soomest. Muudetud võistlussüsteem näeb ette, et esimeses ringis mängivad kõik omavahel läbi (v.a Lappeenranta Catz, Soome – toim), siis toimub paremusjärjestuse alusel jagunemine. Kui eelmisel hooajal jaguneti kahte kuuesesse tugevusgruppi, siis nüüd kisub võistlus tasavägisemaks. Ülemine punt (neli parimat) mängib omavahel läbi neli ja teised (kaheksane grupp) kaks ringi.

Soome naiskond Lappeenranta Catz liitub jaanuaris pärast esimest ringi ja on kindlustanud koha tugevamas grupis, mistõttu ülejäänud kolm kohta jagunevad esimese ringi tulemuste alusel.

Finaalturniirile, kuhu eelmisel aastal pääses kuus, saab seekord vaid neli võistkonda. Seega tagavad teise ringi tulmuste järel esimesed kaks naiskonda priipääsme final four’ile, samal ajal kui kolmanda ja neljanda pääsme omanikud selgitatakse välja kolmanda ja kuuenda ning neljanda ja viienda koha omavaheliste mängudega. Final four toimub sel aastal Riias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles