Ogierilt võib järjekordse MM-tiitli röövida vaid tõeline ebaõnn

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP

On vägagi tõenäoline, et sel nädalavahetusel selgub autoralli MM-sarja maailmameister. Volkswageniga sõitvale Sebastien Ogierile piisab tiitli kindlustamiseks teisest kohast ja kui tema lähim jälitaja Andreas Mikkelsen ei suuda Kataloonia rallit võita, on prantslase ülesanne veelgi lihtsam.
 

Praegu juhib Ogier tiimikaaslase Mikkelseni ees 68 punktiga, viimase kolme MM-etapiga on maksimaalselt võimalik koguda 84 silma. Hyundai piloot Thierry Neuville jääb Ogierist maha 83 punktiga, kõikidel teistel on kadunud ka teoreetilised võimalused.

«Meie eesmärk oli Saksamaa ja Korsika asfaldirallidega tiitliheitluses hea positsioon saavutada ja saime sellega ideaalselt hakkama ning võitsime mõlemad etapid. Võime nüüd pisut rahulikumalt võtta, sest meil pole enam tiitli kindlustamises väga palju punkte vaja,» ütles Ogier portaali Crash.net vahendusel.

«Kataloonias sõidetakse nii kruusal kui asfaldil ja sellepärast meeldib mulle see ralli väga. 2013. ja 2014. aastal olime siin väga edukad, aga mullu rikkus punktkatse meie lootused etapivõidule. Luban, et seda viga enam ei juhtu,» lisas kolmekordne maailmameister.

Kataloonia ralli algab neljapäeva õhtul Barcelonas peetava publikukatsega, eestlastest on stardis DMACKi piloodid Ott Tänak (WRC) ja Sander Pärn (WRC2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles