Jalgpallikoondis: üks mure sai lahendatud, teine ootab ja kolmas …

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) ja Konstantin Vassiljev.
Ragnar Klavan (vasakul) ja Konstantin Vassiljev. Foto: Tairo Lutter

Septembri keskpaigas Eesti jalgpallikoondise peatreeneri ametisse asudes tunnistasid Martin Reim ning tema värske abiline Andres Oper, et esmalt on vaja mängijate silmadesse tagasi tuua sära. Pärast kahte esimest matši Reimi käe all võib tõdeda, et sära ja tahtmine on koondislastes tagasi. Siiski kimbutavad meeskonda vanad deemonid.

Oma esimese lubaduse on Reim ja Oper praeguseks täitnud. Kui veel septembris nägi väljakul justkui sunnitööd tegevat Eesti koondist, kes ei asunud ka kaotusseisu jäädes vastaste väravat ohustama, siis nüüd võideldi mõlemas kohtumises kõik 90 minutit. Mängus Kreekaga jahiti väravat lõpuvileni ja kui lõpus oli 0:2 kaotusseisust viigi püüdmine juba sisuliselt võimatu, siis oli olemas tahe tõestada, et lüüa suudetakse vähemalt üks värav.

Nii emotsionaalset ja tahtejõulist Konstantin Vassiljevit nägi Eesti jalgpallipublik Lilleküla staadionil ilmselt aastaid tagasi. Seega mehed on saadud võitlema ja selle eest ka kiitus treeneritele. Kindlasti tuleb olla aga ettevaatlik, et see ei oleks ainult juhendajate vahetumisega kaasnenud esmane eufooria. Sellist meeskonnavaimu tuleb erksana hoida igal koondise kogunemisel. Ehk probleemidega tegelema hakkamisel tuleb hoida üht silma ka asjadel, mis on kontrolli alla saadud ja jälgida, et nad ka püsiksid seal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles