Guardiola filosoofia saab saatuslikuks järjekordsele tippmängijale?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola (paremal) ja Vincent Kompany
Pep Guardiola (paremal) ja Vincent Kompany Foto: Rui Vieira/AP

Manchester City jalgpalliklubi peatreeneri Pep Guardiola filosoofias pole Inglismaa meedia hinnangul kohta meeskonna kaptenile Vincent Kompany’le. Suvel pidi mäletatavasti samal põhjusel meeskonda vahetama ka City kauaaegne väravavaht Joe Hart, samuti pole meeskonnas kohta enam Yaya Tourele.

Kompany oli sel nädalal peetud Meistrite liiga kohtumiseks valmis meeskonda aitama, kuid keskkaitsjat ei võetud isegi mitte City pingile. Kompany koondisekaaslasel Kevin De Bruynel paluti peatreeneri otsust kommenteerida, ent mees jäi napisõnaliseks. «See oli Pepi otsus. Ju tal on omad põhjused.»

Sportsmail kirjutab, et Kompany on peatreeneri otsusest häiritud, lisaks oli tal treeningul konflikt City mängija Aleksandar Kolaroviga. Hiljuti avaldatud Guardiola raamatus on peatreener sarnaseid olukordi ka väga teravalt kirjeldanud. «Kui nad ei jookse või hüppa, võivad nad minugi poolest lahkuda. Akadeemia on häid mängijaid täis, kes on valmis seda tegema.»

City poolehoidjaid on paanikasse ajanud ka asjaolu, et nende viimaste hooaegade üks parim mängija Sergio Agüero jäeti 0:4 kaotusmängus Barcelona vastu pingile. Agüero sekkus mängu vahetusest kohtumise 79. minutil, kuid ei suutnud kohtumisse muudatust tuua. Sportsmail kirjutab, et kuigi Argentina koondise ründajale Guardiola otsus ei meeldinud, leppis ta põhjendusega, et tegu oli taktikalise otsusega. Vandenõuteoreetikud räägivad aga seda, et Guardiola jättis ründaja pingile, kuna Agüero otsustas hoolimata vigastusest aidata möödunud nädalal Argentina koondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles