Täht säras taas ja Cuprum alistas Poolas seni löömatu meeskonna

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht.
Robert Täht. Foto: Tairo Lutter

Poola Plusligas serveeris tõelise üllatuse Eesti rahvusmeeskonna peatreeneri Gheorghe Cretu juhendatav Lubini Cuprum, jättes eelmise hooaja finalisti ja seni kaotuseta püsinud Rzeszowi Asseco Resovia Lubinis peetud mängus tühjade kätega. Nagu tänavusel hooajal juba tavapäraseks saanud, tegid Eesti koondislased Robert Täht ja Keith Pupart Cuprumi poolel kaasa kogu kohtumise, vahendab Volley.ee

Lubinisse võidumõtetega sõitnud Poola suurklubi Asseco Resovia ei suutnud eesmärki täita, kui kodupubliku lemmiku vastu koguti igas geimis küll vähemalt 20 punkti, kuid 0:3 (-20, -20, -22) kaotusest külalistel siiski pääsu ei olnud. Tasub märkida, et üle-eelmisel aastal Poola meistriks tulnud Resovia jaoks on Cuprum kujunemas tõeliseks õudusunenäoks, sest ka eelmise hooaja kahes omavahelises vastasseisus jäi peale Cuprum - võõrsil 3:2 ja kodus 3:0. 

Rünnakul täna sisuliselt pidurdamatu olnud Robert Täht lõi 27 üritusest punktiks koguni 16 (59%). Lisaks aitas üleplatsimängijaks kerkinud Täht võitjaid ühe pallinguässaga, jäädes kahe võistkonna peale parimana 12 silmaga plussi. Keith Puparti kõik seitse punkti tulid rünnakul (47%), blokis ega pallingul seekord punktiväärilist sooritust eestlasel teha ei õnnestunud. Mängu kokkuvõte on nähtav siin

Neljast mängust kolm võitnud ja kokku 9 punkti kogunud Cuprum peab Poola kõrgliigas järgmise mängu laupäeval, kohtudes kodupubliku ees nelja mängu järel võiduta püsiva Szczecini Espadoniga. Turniiritabelis hoiab Lubini esindus 9 punktiga neljandat kuni kaheksandat kohta, tänane vastane Resovia jätkab viiest mängust kogutud 12 punktiga turniiritabeli tipus. Kuna täna on veel mõned mängud pidamata, võib turniiritabelis tulla muutusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles