FISi president: Oslo MMil on kindlasti ka dopingupatuseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gian-Franco Kasper
Gian-Franco Kasper Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) president Gian-Franco Kasper on veendunud, et järgmisel nädalal Oslos algaval murdmaasuusatamise MMil osalevad ka dopingupatused suusatajad.

«Keegi ei pruugi Oslos positiivset dopinguproovi anda, aga see ei tähenda, et seal dopingupatuseid poleks,» sõnas Kasper intervjuus Norra päevalehele VG.

Lisaks suusaliidu juhtimisele kuulub 67-aastane šveitslane ka Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri (WADA) juhatusse. «Tänu veretestidele teame, kes on patustajad ja teeme kõvasti tööd, et neid tabada, aga me ei saa enne vettpidavaid tõendeid midagi ette võtta,» tunnistas Kasper. «Me ei saa ju niisama suusataja mainet rikkuda. See on umbes sama, et seisad kõnniteel ja näed, et auto sõidab liiga kiiresti, aga sa ei saa midagi teha.»

Pärast 2001. aasta MMi Soomes Lahtis tabas murdmaasuusatamist tohutu skandaal, kui keelatud ainete tarvitamisega jäid vahele kuus Soome suusatajat – Janne Immonen, Jari Isometsä, Harri Kirvesniemi, Mika Myllylä, Milla Jauho ja Virpi Kuitunen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles