Reim Belgia-mängust: panin taktikat valides mängijad liialt raskesse olukorda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim lausus pärast jalgpalliliidus peetud kriisikoosolekut, et 1:8 allajäämine Belgiale jääb suuresti tema hingele.

«Esitasin koos teiste treeneritega nägemuse, kuidas me Belgia vastu soovisime mängida, ja seejärel kuulasime kõrvaltvaatajate arvamusi. See, mida ma vahetult pärast mängu ütlesin, on sama – läksime liiga suurt ampsu haarama, tahtsime positiivses mõttes üllatada, aga selleks polnud aeg küps ja vastane oli liiga tugev,» laussu Reim. «Olin kas liialt naiivne või optimistlik selles, et suudame hakkama saada. Panin mängijad raskesse olukorda ja nõudsin neilt liialt palju – seda, mis pole meile võimetekohane,» raputas Reim endale tuhka pähe.

«Juba 0:2 seisu pealt muutsime taktikaliselt olukorda – Karol Mets pidi mängima kaitsvat poolkaitsjat, aga tõime Aleksandr Dmitrijevi keskväljalt tema kõrvale, jättes Konstantin Vassiljevi ette «kümne» peale. Mingil määral oli esimese poolaja lõpus ja teise alguses justkui kõik paigas, aga teisel poolajal toimus ühel hetkel laviin,» sõnas ta.

«Tegelikult läksime teist poolaega mängima 4-4-2 süsteemiga ja kaitses madalamalt, aga see töötas veel vähem. Kaitses istudes saime palli veel vähem, vahetustega õnnestus mõned söödud liini taha anda, aga... Kahjuks jätsid esimese poolaja katsed Belgiat kõrgelt survestada jälje ka füüsilisele poolele ja teisel poolajal olid liikumised kaitses märgatavalt aeglasemad kui vastaste ründajad,» võttis Reim Belgia-mängu kokku.

Pikalt pole koondisetreeneritel aega põdeda, kuna juba täna alustatakse Londoni kaudu teekonda Kariibi mere saartele – 19. novembril mängitakse seal Saint Kittsi ja Nevisega ning 22. novembril Antigua ja Barbudaga. «Kerge pärast sellist mängu kindlasti olla ei ole. Koondis, mis Kariibidele läheb, on hoopis teine ja vastased samuti, aga eks see on koht, kust peame leidma põhikoondise juurde võrdväärseid mängijaid, kes oleksid võimelised kedagi asendama,» sõnas Reim.

«Meil pole nii suurt valikut mängijaid, et oleks kerge vahetustega midagi muuta. See puudujääk meil on, aga loodame, et mõni mängija üllatab Kariibidel positiivselt ja saab kutse ka valikmängudele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles