Anderson jäigi välja: naiste korvpallikoondis valmistub viimasteks EM-valikmängudeks ilma ühe liidrita

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Levkoi koondist juhendamas.
Jaanus Levkoi koondist juhendamas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Korvpalli naiste rahvuskoondis kogunes esmaspäeval, et valmistuda kaheks viimaseks EM-valikmänguks võõrsil. Laupäeval 19. novembril algusega kell 19.30 mängitakse Zagrebis Horvaatiaga ning kolmapäeval 23. novembril Amsterdamis kell 20 Hollandiga.

Eesti koondis läheb mängudele vastu koosseisus: Pirgit Püü, Maaja Bratka, Birgit Piibur, Janett Perv, Nele Laurimaa, Rosemary Rits, Laina Mesila-Kaarmann, Janeli Lilleallik, Liisi Šokman, Trine Kasemägi, Mariann Adelbert, Sandra Tael.

Tähtsamatest mängijatest on puudu mitu nime: Mirjam Nikolai sel hooajal ei mängi, Annika Köster toibub endiselt raskest põlvevigastusest, Merike Anderson kutset ei saanud, puudu on ka Marit Maaring ning Mailis Pokk ravib Saksamaal vigastust. Enim kõneainet on juba varasemalt tekitanud just Anderson, kellele peatreener Jaanus Levkoi kutset ei saatnud. Andersoni eemalejäämise põhjuseid võib ilmselt otsida selle aasta veebruaris toimunud vahejuhtumist ja ehk ka varasematest lahkarvamustest peatreeneri ja kapteni vahel.

Veebruaris, kui naiskond pidas EM-valiksarja mänge Tallinnas, kinnitas mitu mängijat Postimehele, et koondise abitreener Heino Rebane oli treeningutel olnud ebakaine. Lugu päädis sellega, et korvpalliliit lõpetas Rebasega usalduse kaotuse tõttu lepingu, ent noomis mängijaid, et juhtum leheveergudele jõudis. Ometi olid ka kolmas abitreener Timo Oja ja mänedžer Raido Ringmets asjaga kursis, ent midagi ette ei võetud, kirjutas Postimees oktoobri keskel.

Praegu peatreeneri Levkoi jaoks jäävad Horvaatia ja Hollandiga peetavad kohtumised viimasteks naiste koondise peatreeneri ametis. Audentese SGst on Levkoi juba lahkunud Läänemaa korvpalli edendama, koondises on teatepulga üleandmine alles ees. Uus peatreener on uue EKLi juhatuse valida uue aasta algul.

Vastaste kohta lausus Levkoi: «Horvaatia on võistkond Euroopa esikümne piirimail. Ka teine vastane, Holland, on tugev koondis, heade pikkadega. Nendega oli meil siiski kõige tasavägisem mäng.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles