Salumetsa presidendiks saamine sai veel kindlamaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpallilegend Jaak Salumets esitles elulooraamatut «Muutumised».
Korvpallilegend Jaak Salumets esitles elulooraamatut «Muutumised». Foto: Erik Prozes

Jaak Salumetsa valimine Eesti korvpalliliidu presidendiks sai eile veel tõenäolisemaks. Kandidaatide esitamise tähtaeg oli eile kell 17, kuid kedagi teist ei olnud selleks ajaks üles seatud. Salumetsal on presidendiks saamiseks piisav toetus – 67st korvpalliliidu liikmest andsid talle toetusallkirja 41.

Ainsana oli võimalik tõsiselt võetav vastaskandidaat Atso Matsalu, kuid esmaspäeval teatas ta, et ei hakka Salumetsaga konkureerima. Varem käisid võimalike kandidaatidena jutust läbi ka mõned teised praegused alaliidu juhatuse liikmed, kuid tegelikult ei soovinud keegi neist presidendi rolliga kaasnevat vastutust võtta. Samas toetab neist enamik Salumetsa. Suure summa kokkukogumine pole aga sugugi kõigile jõukohane.

Korvpalliringkondades on ka oma kindel opositsioon ning nemad lootsidki eelkõige Matsalu kandideerimisele. Kuna endine tippkohtunik ning eelmistel valimistel Jüri Ratasele alla jäänud mees teatas oma loobumisest kõigest päev enne kandidaatide ülesseadmise tähtaja täitumist, ei jõutud leida ka alternatiivset kandidaati. Võimalik, et mõnda meest hirmutas presidendiks kandideerimisel fakt, et president peab tagama ka alaliidu eelarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles