Kelly Sildarul kaks X-mängude kutset käes. Kas täna tuleb veel lisa?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Phil Ellsworth/ESPN Images

X-mängude korraldaja ESPN annab teada, et täna tehakse teatavaks esimene ring võistlejaid, kellele on saadetud kutsed osalemaks 2017. aasta X-mängudel. Samas on juba avaldatud, et eelmisel korral esikolmikusse jõudnud sportlased saavad kindlalt starti ka 2017. aastal.

Seega on jaanuaris Aspenis X-mängudel freestyle-suusatamise pargisõidus võidutsenud Kelly Sildarul olemas automaatne kutse ka 26.-29. jaanuarini Aspenis peetavatele järgmistele X-mägnudele. 2017. aastal peetakse X-mängud taas ka Norras – sel korral võisteldakse Oslo asemel Lillehammeris. Võistlus toimub 8.-11. märtsini.

Lillehammeris võetakse samuti nüüd pargisõit võistluskavva ning vastavalt reglemendile on Sildarul olemas ka sinna kutse tänu võidule Aspenis. Mõlemaks jõuprooviks on kutse saanud ka norralannad Tiril Sjastad Christiansen ja Johanne Killi, kes lõpetasid eelmisel talvel Sildaru järel USAs vastavalt teise ja kolmandana.

2017. aasta Aspeni ja Lillehammeri X-mängude pargisõiduks automaatse kutse saanud sportlased:

Tiril Sjastad Christiansen. / Scanpix
Tiril Sjastad Christiansen. / Scanpix Foto: SCANPIX

1. Kelly Sildaru

2. Tiril Sjastad Christiansen (Norra)

3. Johanne Killi (Norra)

Täna on ESPN lubanud avaldada veel sportlaste nimesid, kes pääsevad Aspeni ja Lillehammeri X-mängudele. Mõlemal võistlusel on kavas ka Big Airi jõuproov, kus naiste konkurentsis teevad enamasti ilma just pargisõitjad.

Tänavustel Oslo X-mängudel osales Sildaru ka Big Airi võistlusel, kus ta sai neljanda koha. Täna peaks selguma, kas eestlanna saab kutse 2017. aasta Aspeni X-mängude Big Airi võistlusele. Lillehammeri Big Airi võistluseks on kutse olemas Oslo esikolmikul ehk norralannadel Christiansenil ja Killil ning rootslannad Emma Dahlströmil.

2017. aasta Lillehammeri X-mängude Big Airi võistluseks automaatse kutse saanud sportlased:

1. Tiril Sjastad Christiansen (Norra)

2. Johanne Killi (Norra)

3. Emma Dahlström (Rootsi)

Kui antud kutse peaks eestlannale saabuma, siis saab ta sel korral Aspenis osaleda nii pargisõidus kui ka Big Airis.

Lisaks on eestlanna sel aastal kõvasti rõhku pannud rennisõidule, mis Aspenis samuti kavas. Rennisõidus kutse saamiseks on vaja aga eelnevalt ka sel alal näidata head tulemust. Ainus võimalus selleks on detsembri esimeses pooles toimuv Dew Tour. Seal on Sildaru esialgu aga esimene varuvõistleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles