Button ei jätnud kahtlusi õhku: mina enam ei sõida

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button.
Jenson Button. Foto: SCANPIX

2009. aastal vormel-1 sarja maailmameistriks tulnud britt Jenson Button teatas, et pühapäevane Abu Dhabis sõidetav etapp jääb talle karjääri viimaseks.

McLarenis sõitev Button teatas septembri alguses, et sõlmib tööandjaga lepingu, kus ta on järgmisel kahel hooajal meeskonna esindaja ja varusõitja. Pärast järgmist hooaega oleks McLarenil olnud võimalus Button uuesti põhisõitjaks ennistada, kusjuures viimane sõna jäänuks tiimile, mitte Buttonile.

Täna kinnitas 36-aastane Button, et edasi sõitmise kavatsust tal enam ei ole. «Tunnen, et ma ei taha enam vormel-1 sarjas sõita. Jah, mul on 2018. aastaks leping olemas, aga ma ei pretendeeri enam millelegi. Lepingu mõte oli selles, et kui ma sööksin ennast kolme kuuga lolliks ja muudaksin meelt, siis oleks mul koht olemas. Aga olen kindel, et nii ei juhtu,» rääkis ta BBC vahendusel.

Buttoni arvele jääb 305 etappi ja vähemalt 1235 punkti. Karjäärijooksul on ta kerkinud poodiumile 50 korral, neist 15 korral tõusis ta poodiumi kõrgeimale astmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles