Norrakaid tervitanud dopinguplakat ajas suusatajad marru

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug ja Martin Johnsrud Sundby.
Therese Johaug ja Martin Johnsrud Sundby. Foto: ANDERS WIKLUND / TT/TT NEWS AGENCY

Homme algab Soomes Rukas suusatamise maailmakarikasari. Kui eile ajas suusasõpru vihale tõsiasi, et norrakad saabusid võistluspaika bussiga, millelt vaatas vastu suur Therese Johaugi nägu, siis täna olid hoopis norrakad need, kes vihale aeti. Nimelt tervitati neid Rukas plakatiga, millel on kirjas: «Norra suusatiim = dopingutiim».

Norrakad on jõudnud juba eilse määrdebussi intsidendi eest ka vabandada. «Palume vabandust, bussil on eelmise hooaja reklaamipildid,» sõnas koondise mänedžer Knut Nystad. Samas peavad norrakad sellist «tervitust», millega neid Rukas vastu võeti, äärmiselt häbiväärseks.

«Nüüd mingi küll sellega üle piiri,» ütles mullu Faluni MMil 4x10 km teatesõidus Norra koondises koosseisus kuldmedali võitnud Niklas Dyrhaug. «Saame aru, mis praegu toimub, kuid see, mida meile öelda tahetakse, on kaugel reaalsusest. Kurb on midagi sellist näha,» lisas ta. Ka soome suusataja Aino-Kaisa Saarinen on pettunud: «See on vastik!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles