Kuidas suurest katsumusest taastuda?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna sõideti neljakümnendat korda Tartu maraton. Vaatamata külmale ilmale oli starti kogunenud siiski suur hulk rahvast. Pilt toitlustuspunktist.
Täna sõideti neljakümnendat korda Tartu maraton. Vaatamata külmale ilmale oli starti kogunenud siiski suur hulk rahvast. Pilt toitlustuspunktist. Foto: Karli Saul

Teadagi kulutab külmas kliimas sõit tohutult energiat, kirjutab portaal e-treening.ee Kuidas energiavarusid taastada? Mida peaks võistlusest taastumisel eriti silmas pidama?

Rohkelt vedelikku

Koormuse ajal kulutab keha suurel määral vedelikku. Tarbi kindlasti paaril päeval rohkem vedelikku kui oled harjunud. Lisaks veele, on tähtsal kohal täismahl ja spordijook. Vedeliku kõrval pole vähemtähtsam õige toiduvalik, mis peaks sisaldama rohkelt süsivesikuid. Ideaalselt sobivad: kaerahelbed, müsli, täisteraleib, riis, pasta, kartul herned, oad ja puuviljad.

Nõuande täieteksti loe siit
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles