Värske maailmameister Rosberg: hea, et see läbi sai

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg
Nico Rosberg Foto: LUCA BRUNO/AP

Abu Dhabis selgus täna vormel-1 maailmameister. Kuigi Lewis Hamilton (Mercedes) võttis oma hooaja kümnenda etapivõidu, tuli maailmameistriks tema meeskonnakaaslane Nico Rosberg, kelle arvele jäi üheksa etapivõitu. 

Poodiumiintervjuus küsis intervjueerija David Coulthard Rosbergilt, kas tänane sõit oli tema jaoks tavapärane? «Kindlasti mitte. See oli kõige keerulisem sõit minu karjääris. Lõpp oli eriti pingeline ning hea, et see läbi sai,» ütles Rosberg.

Viimastel ringidel oli kaardipakki valmis segama Ferrari piloot Sebastian Vettel. Sõitu juhtinud Hamilton hoidis sõidutempot madalana ning Rosberg ei võtnud ka riski meeskonnakaaslasest mööduda. See andis aga võimaluse Vettelil üritada Rosbergist mööduda.

«Viimased ringid olid rasked. Ma ei oleks tahtnud Rosbergi nahas olla. Andsin endast parima, et asja põnevaks teha, aga ma ei suutnud Rosbergist mööduda,» sõnas kolmanda koha saanud Vettel.

MM-sarjas viie punktiga Rosbergist maha jäänud Hamilton soovis aga Rosbergile esimese MM-tiitli puhul õnne ning surus tal kätt. «Hea töö, Nico. Andsin endast viimastel võidusõitudel kõik, kuid meil oli palju probleeme ning sellepärast ka selline seis. Selles meeskonnas on tõeline privileeg olla,» kiitis Hamilton Mercedest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles