Ragnar Klavan valiti aasta parimaks jalgpalluriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan on Liverpooli särki kandnud seni kuues ametlikus kohtumises ning selle ajaga on ta kirja saanud ka ühe värava.
Ragnar Klavan on Liverpooli särki kandnud seni kuues ametlikus kohtumises ning selle ajaga on ta kirja saanud ka ühe värava. Foto: Simon Bellis/Sportimage/PA Images/SCANPIX

Eesti 2016. aasta parimaks meesjalgpalluriks valiti Liverpoolis mängiv koondise kapten Ragnar Klavan.

Traditsiooniliselt valiti parim Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi (EJAK) ja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) ringküsitluses, kus mõlema organisatsiooni poolt esitas oma arvamuse 31 inimest, kokku 62 esindajat. Esikoht teenis 3, teine koht 2 ja kolmas koht 1 punkti. Võrdsete punktide korral sai kõrgema koha see, kes oli teeninud rohkem kõrgemaid kohti.

Kokku jagus punkte 12 mängijale. Esikohti teenis lisaks Klavanile ka Konstantin Vassiljev.

Eesti parima meesjalgpalluri hääletuse tulemused:

1. Ragnar Klavan 180 punkti (56 esikohta)

2. Konstantin Vassiljev 116 punkti (6 esikohta)

3. Sergei Zenjov 19 punkti

4. Karol Mets 17 punkti

5. Mihkel Aksalu 17 punkti

6. Taijo Teniste 8 punkti

7. Dmitri Kruglov 5 punkti

8. Artur Pikk 4 punkti

9. Henri Anier 2 punkti

10. Mattias Käit 2 punkti

11.-12. Siim Luts, Rauno Sappinen 1 punkt

***

Eesti 2016. aasta parimaks naisjalgpalluriks valiti esmakordselt koondise kaitsja ja Ungari klubis Ferencváros mängiv Inna Zlidnis.

26-aastane Zlidnis edestas hääletusel esikolmikusse jõudnud Getter Laari ja Anastassia Morkovkinat. Sarnaselt mullusele valiti aasta parim naisjalgpallur hääletusel, kus osales 12 inimest, kelle seas on esindatud nii treenerid, mängijad, jalgpallijuhid kui ka ajakirjanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles