Tänak intervjuus Postimehele: Soome ralli väljasõitu ei pannud keegi pahaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Timo Anis

Elu stabiilseima hooaja teinud rallisõitja Ott Tänak andis Postimehele intervjuu, kus võttis läbimurdeaasta kokku ja vaatas lootusrikkalt tuleviku poole. Avaldame usutlusest mõne katke.

Ott Tänak, millist hetke pead lõppenud hooaja jooksul kõige erilisemateks?  Võib arvata, et nendeks on Poola ja Suurbritannia rallidel saavutatud poodiumikohad?

Poola ralli oli kahtluseta kõige erilisem. Ma polnud kunagi varem pikka aega rallit juhtinud ja tegelenud selle koha hoidmisega. Poolas ja tegelikult ka Soomes võtsime selgelt rohkem riske, kui Suurbritannias. Seal oli vahe Sebastien Ogieriga selge ning erilist üritamist polnud. Sõitsime välja selle, mis parasjagu võimalik. Soomes aga üritasime kõige rohkem. Meil oli seal palju probleeme, kuid olud olid meie jaoks väga head ning suutsime end pidevalt üles tagasi võidelda.

Sellisel juhul võib eeldada, et Soome ralli lõpetanud rajalt väljasõit on üks selle hooaja valusamaid momente.

See oli väljasõit, mida keegi ei pane pahaks. Olime probleemidega poolteist-kaks minutit ära andnud, ralli lõpuni jäi veel paarkümmend kilomeetrit ja vahe kolmanda kohaga oli kümme sekundit. Kuna olime juba nii palju võidelnud, võtsime kõik riskid, et tõusta lõpuks kolmandaks. Neljas koht poleks selle töö juures olnud midagi väärt ning seepärast olen kindel, et riskimine oli õigustatud.

Tavalise spordisõbra jaoks on sinu tänavusest hooajast jäänud kõige rohkem meelde Poolas juhtunu, kus sa pidid eelviimsel kiiruskatsel purunenud rehvi tõttu andma käest kindlana tundunud võidu. Isegi arvutiekraani kaudu oli sinu nukrust valus vaadata. Kaua sul endal võttis aega, et ebaõnnega kaasnevast valust üle saada?

Maksimum kaks tundi. Kui jõudsin hotelli, oli kõik juba hästi. Tõsi on see, et hetk oli keeruline, kuid usun, et tulevikuks õpetas see palju… Mu oma pere tegi üllatuse, nad tulid ralli lõpuks kohale. Eks nad ootasid teistsugust lõppu, kuid kokkuvõttes oli nendest palju abi.

Pikemat intervjuud Ott Tänakuga saab lugeda homsest Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles