Eesti korvpalli tulevikulootus lisati Kalev/Cramo nimekirja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthias Tass.
Matthias Tass. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Kalev/Cramo korvpalliklubi teatas, et 17-aastane keskmängija Matthias Tass kuulub tänasest ametlikult meeskonna nimekirja.

Kalev/Cramo kohtub Saku suurhallis täna kell 18.30 Tartu Ülikooliga ja on võimalik, et Tass jookseb tartlaste vastu ka väljakule.

Tassi lugu sai alguse möödunud hooaja alguses, kui toona 16-aastane tsenter siirdus Prantsusmaa tippklubide hulka kuuluva Limoges’i noortesüsteemi.

Paraku sai selgeks, et prantslastega pika lepingu sõlminud Tass ei soovi uue õppeaasta alguses sinna naasta. Kalev oli valmis tulevikumehe oma rivistusse võtma ning Tass alustaski treenimist Eesti parimas meeskonnas. Limoges’ile aga asjade selline käik ei sobinud ning nad kehtestasid ülemineku kompenseerimiseks väga kõrge hinna.

Postimehele teadaolevalt küsisid prantslased Tassi vabaks laskmise eest 45 000 eurot. See summa käis aga eestlastele üle jõu ning näis ka ebaloomulikult suur. «Pöördusime korvpaliliidu abiga FIBA poole, kuna meie arvates polnud nii suure summa küsimine põhjendatud,» rääkis Kalevi mänedžer Kaarel Sibul.

«FIBA küsis seepeale prantslastelt kalkulatsiooni, mille põhjal nad raha nõuavad. Selgus, et klubi oli sisse arvestanud näiteks ka tulevikus saamata jääva tulu. Lõpuks jäi üleminekutasuks see summa, mida meie pakkusime.»

Sibul ei soostunud avalikustama, kui palju peab Limoges’ile Tassi eest raha maksma, kuid andis mõista, et esialgu küsituga võrreldes on tegemist mitu korda väiksema summaga. Täna saadi paberimajandus lõpuks korda.

Lisaks Kalev/Cramole hakkab Tass esindama ka Audentese U18-vanuseklassi võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles