Andi Noot parandas 800 meetri jooksus võimsalt oma siserekordit

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot.
Andi Noot. Foto: Tairo Lutter

Andi Noot tegi täna kontrolljooksu Tartu ülikooli spordihoones kergejõustikuveteranide lahtistel sisevõistlustel 800 m distantsil, kus parandas ligi kahe sekundiga oma isiklikku rekordit, saades lõpuajaks 1.52,25.

Selle tulemusega kerkis Noot Eesti kõigi aegade sise edetabelis 24. kohalt 8. kohale. Tema varasem tippmark sisetingimustes oli 1.54,29, mille jooksis 2014. aasta jaanuaris Lasnamäe kergejõustikuhallis.

Täna kohe algul teiste eest minema pühkinud Noot läbis soolojooksuna distantsi mõlemad pooled ehk kumbki 400 m lõigu 56,1 sekundiga. «Ega vanus pole enam see, mis hiilgeaegadel, aga kõigele vaatamata tuleb suruda ja joosta ka lühemaid distantse, et ikka särts sees hoida,» rääkis Andi Noot ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele.

Tema sügisene ettevalmistus on läinud 100 protsenti täkkesse ja tänane 800 meetrit läks kirja testjooksuna, et näha, millises seisus ta asub. «Kui treener on rahul ja ütleb, et oleme õigel teel, siis olen ka mina tänase soolojooksuga rahul, kuigi alati saaks kiiremini,» märkis Noot. Ta tahab talvel sisetingimustes kibedalt lajatada 800 m, 1500 m, miili, 2000 m ja 3000 m distantsidel, kuid peaeesmärk on Eesti 1500 m rekord ja sise EM norm 3.44,00. «Kõik peale 1500 m jooksude on ettevalmistus kiireks pooleteistkümneks kilomeetriks. Nüüd panen naelad jalga ja hakkan tegelema põhjaliku teritusega sisehooajaks,» valgustas Noot oma edasisi treeninguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles