Mae vajab jätkamiseks positiivset emotsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Mae.
Jaak Mae. Foto: Raigo Pajula

Eile hommikul jõudis OM-pronks Jaak Mae perekonnaga Oslosse. Pisipoeg Ralf, tütred Lauren ja Isabel ning abikaasa Jana. Esimest korda pika karjääri jooksul näevad nad perepea tiitlivõistlust vahetult kohapeal. Varasemalt on Mae sõitudele kaasa elatud teleri vahendusel.


«Varem on tiitlivõistlused üsna kaugel olnud ja seetõttu ka kallid. Nüüd elab aga selle pere poeg, kelle juures omal ajal Norras õppides elasin, siin Holmenkollenis. Elamegi kogu perega tema juures. Norra on tõeline suusariik ja lastele peaks siit üht-teist meelde jääma,» avaldas Mae, kes uskus, et pere juuresolek aitab heale sooritusele kaasa.

Vähemalt kodused võistlused on seda näidanud. «Otepää MK-etapil võisteldes elan ju alati kodus ja sealt on tavaliselt tulnud hooaja parimad stardid. Loodetavasti läheb ka seekord nii. Pere juuresolek mind segama kindlasti ei hakka. Keskendun ikka oma võistlusele.»

Seda, et Holmenkolleni MM jääb Mae jaoks viimaseks tiitlivõistluseks, ei tahtnud ta öelda. Ta isegi ei tea seda kindlalt. Seetõttu ei mõtle ta teisipäevasele 15 km klassikasõidule kui karjääri viimasele võimalusele. «Ma pole niimoodi mõtelnud.

Minu jätkamine sõltub sellest, kuidas MM läheb. Kaalukeeleks võiks saada positiivne emotsioon,» mõtiskles Mae. «Kaks viimast hooaega on näidanud, et taset on raske hoida. Ma pole tipust küll väga kaugel, kuid võistlejaterivi keskel olemine ei paku erilist rahulolu. Eks tulevik näitab, mis saama hakkab.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles