Sildarud võidu järel: saime õppetunni, et alati tuleb maksimum välja pigistada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru (keskel) Dew Touri pargisõidu võitjana poodiumi kõige kõrgemal astmel.
Kelly Sildaru (keskel) Dew Touri pargisõidu võitjana poodiumi kõige kõrgemal astmel. Foto: Dew Tour/Twitter

Mullu Dew Touri võiduga freestyle-suusatamise pargisõidu absoluutsete tipptegijate sekka tõusnud Kelly Sildaru noppis aasta hiljem samas kohas taas esikoha. Võistluse lõppfaasis kujunes heitlus esikoha nimel küll äärmiselt tihedaks, kuid lõpuks oli üleolek vastastest punktide poolest üsnagi kindel.

Pingeliseks muutunud võistluse lõpu kohta tõdes Kelly Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru, et jaanuaris toimuvateks X-mängudeks saadi sellest väärtuslik õppetund. «Omad järeldused on juba tehtud,» tunnistas ta jõuproovi järel. «Tegelikult oleks pidanud Kelly reedel juba hüppemäel tegema keerulisema soorituse. Jätsime tegemata raskema triki – pool lisapööret jäi tegemata. Õppetund on see, et alati tuleb endast maksimum välja pigistada.»

Võrreldes tavapärasega oli pargisõit Dew Touril kavas uudse formaadi järgi – enamasti sõidetakse reilid ja hüpped järjest, kuid Breckenridge’is tegid kehvad lumeolud mitmeid muudatusi. Lõpuks võisteldi reedel hüpetel ja laupäeval reilideil. Jõuproovi esimesel poolel oli Kelly Sildaru konkurentidest mäekõrguselt üle. Laupäeval asjad aga kõige paremini ei õnnestunud ja nii jõudsid konkurendid kandadele. Reilidel oli Sildaru kava küll kõige keerulisem, kuid ebaõnnestumiste tõttu sai ta lõpuks kirja päeva paremuselt neljanda soorituse. Üldarvestuses edestas ta teiseks tulnud Maggie Voisinit aga kindlalt, 6,01 punktiga.17-aastane Voisin tõusis sarnaselt Sildarule noorelt tippu – enne eestlannat oli just tema noorim freestyle-suusataja, kes X-mängudel medali võitnud.

«Treeningutel tulid reilidel asjad täiuslikult välja. Võistlusel oli aga ebaõnne ning natuke tuli närv sisse. Võistlus oli emotsiooniderohke ja põnev. Kõikidel päevadel ei tulegi asjad ideaalselt välja. Kui kõik alati õnnestuks, siis oleks ehk igav,» leidis Tõnis Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles