Zirk ujus kolme päevaga viis Eesti rekordit (1)

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk
Kregor Zirk Foto: Raul Mee

Taanis toimunud ujumise Põhjamaade meistrivõistlustel säras 17-aastane Kregor Zirk, kes püstitas kolme päevaga viis  täiskasvanute Eesti rekordit. 200 m vabaltujumises on värsked rekordnumbrid 1.44,05, 100 m vabaltujumises 47,57, 100 m liblikujumises 51,44, 200 m liblikujumises 1.55,30  ja 200 m seliliujumises 1.54,20.

Näiteks 200 m vabaltujumises oli Zirgi tulemus sedavõrd tugev, et sama ajaga pääsenuks ta Kanadas toimunud lühiraja MMil finaali. Põhjamaade meistrivõistlusel ujus Zirk aga uhkes üksinduses ning edestas konkurente enam kui nelja sekundiga. «Usun, et mingisugune varu jäi veel sisse. Hoopis teine asi olnuks ujuda näiteks MMil, kus oleks kõrvalraja konkurente näinud. Emotsionaalselt on ikkagi kaks eri asja, kas ujud üksi ees või teistega enam-vähem võrdselt,» rääkis Zirk.

Kas veidi jäi kripeldama ka, et noor ujuja ei saanud Kanadas toimunud MMil end proovile panna? «Kindlasti mitte. MM on ikka hoopis teine võistlus ja kunagi ei tea, mis seal saanud oleks. Olen rahul sellega, mis on. Sain selleks võistluseks hästi valmistuda ning olen etteastega väga rahul.»

Kokku võitis Zirk Taanis kuus kuldmedalit ning tunnistas, et vormi ajastamine läks hästi. «Vabaltujumise rekordid olid isegi väiksed üllatused. Võistluse eel piilusin küll neid rekordeid, kuid eriti sellele ei mõelnud. Küll jäi kripeldama 100 m liblikujumine, kuna seal oleks tahtnud paremat aega näidata,» arutles ta. Kokku võitsid eestlased Põhjamaade meistrivõistlustelt 14 medalit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles