Rõõmus Tänak uuest lepingut: ma ei jõua uut hooaega ära oodata

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: SCANPIX

Täna ametlikult uueks hooajaks M-Spordiga lepingu sõlminud rallisõitja Ott Tänak ütles meeskonna pressiteates, et ei jõua 2017. aastat ära oodata. Olulise muudatusena loeb Tänakule kaarti Martin Järveoja, kes vahetab välja Raigo Mõlderi.

«Mul oli DMACKi meeskonnas sõites 2016. aastal väga hea hooaeg. Sain juurde palju kogemusi ja minust sai hoopis tugevam sõitja. Oli hea näha, et kiirust tuli hooaja jooksul aina juurde ja nüüd ootan suure huviga uue ja põneva ajastu algust,» lausus Tänak, kes sõitis M-Spordi ridades ka 2012. ja 2015. aastal.

«Olen saanud uut Ford Fiesta WRC-d juba palju testida ja võrreldes seniste masinatega on tehtud tohutult suur samm edasi. See on esimene kord, kui olen aidanud mõnda autot nullist üles ehitada ja M-Spordi inseneridega on olnud väga äge kogemus koostööd teha. Mul on M-Spordiga pikk ajalugu. Nad teavad, kuidas ehitada konkurentsivõimelist masinat ja loodame, et autost tuleb midagi erilist,» lisas ta.

Kuidas uus Ford tundub? «Jõud on täiesti meeletu ja sisuliselt on auto täiesti teistsugune. Arvasin alguses, et rohkem hobujõude teeb masina raskemini juhitavaks, aga insenerid on teinud hiilgavat tööd. Iga komponent aitab saavutada uskumatut kontrolli masina üle - uuel Fordil on kõik olemas, see on nagu täispakett.»

Lisaks teatas M-Sport täna, et tiimiga liitub neljal korral järjest WRC-sarja maailmameistriks tulnud prantslane Sebastien Ogier. «Sebastienil ja (kaardilugejal) Julien Ingrassial on tohutult kogemusi ja usun, et suudame neid olulisel määral ära kasutada. Meil oli lõppenud hooajal paar suurepärast duelli ja olen kindel, et neid saab olema ka aastal 2017. Meeskonnas on nii palju potentsiaali. Tiimi sees on ootusärevust juba tunda ja me ei jõua uut hooaega ära oodata,» rõõmustas eestlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles